- FREDRIK SÖNNE, franchisetagare -

Han driver tre Blackstonerestauranger

Det går bra för franchisetagaren Fredrik Sönne som 2022 startade sin tredje Blackstone Steakhouse. Hans två första restauranger finns i Göteborg och denna gång slogs portarna upp i Kungsbacka. Fredrik låter närmast lyrisk när han beskriver franchisekonceptet.

Det är lika enkelt som genialiskt. Som franchisetagare får man väldigt mycket stöd och kunskap från grundarna, konceptet är extremt genomarbetat och tydligt. Det är praktiskt taget bara att åka med, berättar Fredrik.

Brett kundunderlag

Han berättar att Blackstonekonceptet är så pass unikt att gästbesöken oftast är planerade och förbokade. Det innebär att restaurangerna inte måste finnas på ett AA-läge och det i sin tur gör att det är enklare att hitta rätt lokal. Kundunderlaget för en Blackstone Steakhouse är väldigt brett. Gästerna på hans restauranger är i alla olika åldrar och kommer från många olika delar av samhället.

De som kommer till oss kan vara allt från kompisgäng, jobbarkompisar, affärsgäster, par till barnfamiljer, fortsätter han. Det är inte så konstigt kanske, de flesta tycker väl om att umgås, ha trevligt och få en helhetsupplevelse under middagen.

Enkelt och effektivt

Alla Blackstonerestauranger är inredda i samma anda och känslan finns där, oavsett om man kommer in på en restaurang i Falun eller i Göteborg. Restaurangerna har en egen stil och som franchisetagare får man allt stöd som behövs när det är dags att inreda.

Med Blackstone Steakhouse konceptet blir det effektivt att driva restaurang, fortsätter Fredrik. Gästerna steker ju sin egen varmrätt vilket innebär att det blir enklare för kockarna under service, jämfört med en traditionell restaurang. Kökschefen ser till att råvarorna är i toppklass och hanteras på rätt sätt. Han eller hon lägger också sin touch på såserna, tillbehören och för- och efterrätterna. Sedan handlar det mer om att leverera ut maten inte minst, se till att gästerna får service i toppklass.

Franchising innebär en rad fördelar

  • Går snabbt att komma igång
  • Mindre risk än att starta helt själv
  • Fördelar med att vara i en kedja
  • Kontinuerligt stöd
  • Möjlighet till finansieringslösningar
  • Möjlighet att fokusera på kunder och medarbetare
  • Man är aldrig ensam

 

HAR DU DET VI SÖKER?

Vi söker entreprenörer som ser möjligheten i en god idé och har känsla för bra affärer och lönsamhet. Vi tror att våra franchisetagare behöver ha ett starkt inre driv och vara beredda att både satsa och jobba hårt. Självklart behöver man också ha passion för god mat, service och kvalitet.

Mattias Sjöö, franchisetagare

"det går att skapa en bra ekonomi i verksamheten"

Mattias Sjöö öppnade sin första Blackstone-restauranger i Gävle 2018. Idag driver han även en Blackstone-restaurang i Örebro.

Vill du veta mer? Kontakta oss.

Vill du veta mer?
Kontakta oss.

Skulle du vilja driva en egen Blackstone Steakhouse-restaurang och bli en del av vårt växande team av franchisetagare? Tveka inte att höra av dig.

Andreas Zetterdahl

VD, huvudägare & grundare
andreas@blackstonesteakhouse.se
Telefon: 070-318 29 52