Mattias Sjöö öppnade 2018 sin första Blackstone Steakhouse i Gävle tillsammans med två kompanjoner. Det blev en rejäl succé och våren 2022 var det dags igen. Då öppnade trion en Blackstonerestaurang i Örebro.
Ja, vår satsning i Gävle kan faktiskt inte beskrivas som något annat än en jättesuccé, berättar Mattias. När möjligheten gavs tog vi chansen och etablerade oss även i Örebro. Det är nog ett bra betyg till franchisekonceptet att vi valde att starta ännu en restaurang i kedjan.
Mattias är noga med att framhålla att man ska vara försiktig med ordet ”enkelt”. Han menar att det ibland kan ha en negativ klang.
Visst, konceptet är ju väldigt enkelt för oss som franchisetagare. Men våra gäster upplever verkligen inte restaurangerna som enkla. Vi lägger jättemycket fokus och noggrannhet, både i urvalet av råvaror och framförallt vid tillagningen av förrätter, efterrätter och tillbehören, poängterar Mattias.
Mycket av det som märks och syns för gästerna i en Blackstonerestaurang är lika, oavsett vilken av restaurangerna man besöker. Inredning och det allra mesta av menyerna är likadana, likaså den höga kvaliteten på både mat, dryck och service.
En av de saker jag tycker är allra bäst med att driva en Blackstone Steakhouse är att man har stora möjligheter att påverka som franchisetagare. Även om mycket sker gemensamt i kedjan så känner jag verkligen att jag har möjligheter att justera saker utifrån våra förutsättningar.
Huvudkontoret lägger kraft på att ge allt stöd till både köks- och serveringspersonal, det borgar för att alla Blackstonerestauranger håller samma höga nivå.
Vi får verkligen all hjälp som behövs för att driva en restaurang i toppklass. Att vårt koncept är så speciellt gör att det är jämförelsevis enkelt att bemanna köket. Våra gemensamma inköp bidrar också till att det går att skapa en bra ekonomi i verksamheten, avslutar Mattias Sjöö.
Vi söker entreprenörer som ser möjligheten i en god idé och har känsla för bra affärer och lönsamhet. Vi tror att våra franchisetagare behöver ha ett starkt inre driv och vara beredda att både satsa och jobba hårt. Självklart behöver man också ha passion för god mat, service och kvalitet.
Fredrik Sönne äger och driver tre Blackstone-restauranger. Två restauranger i Göteborg och en i Kungsbacka.
Skulle du vilja driva en egen Blackstone Steakhouse-restaurang och bli en del av vårt växande team av franchisetagare? Tveka inte att höra av dig.
VD, huvudägare & grundare
andreas@blackstonesteakhouse.se
Telefon: 070-318 29 52