Previous slide
Next slide

- Mattias Sjöö, franchisetagare -

Tydligt och enkelt koncept

Mattias Sjöö öppnade 2018 sin första Blackstone Steakhouse i Gävle tillsammans med två kompanjoner. Det blev en rejäl succé och våren 2022 var det dags igen. Då öppnade trion en Blackstonerestaurang i Örebro 

Ja, vår satsning i Gävle kan faktiskt inte beskrivas som något annat än en jättesuccé, berättar Mattias. När möjligheten gavs tog vi chansen och etablerade oss även i Örebro. Det är nog ett bra betyg till franchisekonceptet att vi valde att starta ännu en restaurang i kedjan.

Fokus och noggrannhet

Mattias är noga med att framhålla att man ska vara försiktig med ordet ”enkelt”. Han menar att det ibland kan ha en negativ klang. 

Visst, konceptet är ju väldigt enkelt för oss som franchisetagare. Men våra gäster upplever verkligen inte restaurangerna som enkla. Vi lägger jättemycket fokus och noggrannhet, både i urvalet av råvaror och framförallt vid tillagningen av förrätter, efterrätter och tillbehören, poängterar Mattias.

Möjlighet att påverka

Mycket av det som märks och syns för gästerna i en Blackstonerestaurang är lika, oavsett vilken av restaurangerna man besöker. Inredning och det allra mesta av menyerna är likadana, likaså den höga kvaliteten på både mat, dryck och service. 

En av de saker jag tycker är allra bäst med att driva en Blackstone Steakhouse är att man har stora möjligheter att påverka som franchisetagare. Även om mycket sker gemensamt i kedjan så känner jag verkligen att jag har möjligheter att justera saker utifrån våra förutsättningar.

Stöd och synergier

Huvudkontoret lägger kraft på att ge allt stöd till både köks- och serveringspersonal, det borgar för att alla Blackstonerestauranger håller samma höga nivå. 

Vi får verkligen all hjälp som behövs för att driva en restaurang i toppklass. Att vårt koncept är så speciellt gör att det är jämförelsevis enkelt att bemanna köket. Våra gemensamma inköp bidrar också till att det går att skapa en bra ekonomi i verksamheten, avslutar Mattias Sjöö.

Franchising innebär en rad fördelar

  • Går snabbt att komma igång
  • Mindre risk än att starta helt själv
  • Fördelar med att vara i en kedja
  • Kontinuerligt stöd
  • Möjlighet till finansieringslösningar
  • Möjlighet att fokusera på kunder och medarbetare
  • Man är aldrig ensam

 

HAR DU DET VI SÖKER?

Vi söker entreprenörer som ser möjligheten i en god idé och har känsla för bra affärer och lönsamhet. Vi tror att våra franchisetagare behöver ha ett starkt inre driv och vara beredda att både satsa och jobba hårt. Självklart behöver man också ha passion för god mat, service och kvalitet.

Fredrik Sönne, franchisetagare

"Det är enkelt att driva en Blackstonerestaurang"

Fredrik Sönne äger och driver tre Blackstone-restauranger. Två restauranger i Göteborg och en i Kungsbacka.

Vill du veta mer? Kontakta oss.

Vill du veta mer?
Kontakta oss.

Skulle du vilja driva en egen Blackstone Steakhouse-restaurang och bli en del av vårt växande team av franchisetagare? Tveka inte att höra av dig.

Andreas Zetterdahl

VD, huvudägare & grundare
andreas@blackstonesteakhouse.se
Telefon: 070-318 29 52

This site is registered on wpml.org as a development site.